2009-08-10 12:53:03• hírek • Szatmar.ro

Új csapat kerestetik 2010-re

A BMW kilépésével új csapat szállhat be a Forma1-be, amiből Dél-Afrika nem kér.

Mivel a BMW-Sauber csapat sorsa továbbra is bizonytalan a bajor gyár kilépése miatt, mindössze 12 csapat írta alá a Concorde-szerződést, ez pedig azt jelenti, hogy egy hely kiadó a Forma1 2010-es rajtrácsán. Ennek következtében a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy új pályázatot írt ki, amelyet elküldött a tavaszi seregszemlén alulmaradt csapatok címére.

Bár a müncheni autógyár néhány nappal ezelőtt jelezte, hogy nem kíván többé részt venni a száguldó cirkuszban, az istállóban 20%-os részesedéssel rendelkező Peter Sauber mindent megtesz az általa létrehozott csapat életben tartásáért. A pályázatot az istálló is megkapta és amennyiben rövid időn belül nem találnak megoldást, a nemzetközi sajtó szerint a spanyol Epsilon Euskadi és az angol Prodrive a legesélyesebb, hogy jövőre rajthoz állhasson a Forma1-ben.

 

Ám biztosan nem tehetik ezt meg a Afrikában, hisz a Dél-Afrikai Köztársaság úgy döntött, nem támogatja egy pálya megépítését. Pedig Gauking tartománya korábban egy hatástanulmány is készíttetett egy esetleges futam előnyeiről és hátrányairól.

Végül azonban úgy döntöttek, a pénzt inkább munkahelyek létrehozásába fektetik. Ez azt jelenti, hogy 1993 után még jó ideig várni kell, amíg a fekete kontinens és annak legdélebbi állama megvendégelheti a világ legnépszerűbb autós sorozatát.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: